Hogyan lesz a gyerekből sikeres felnőtt? Nemezléghajós módszer

Hogyan lesz a gyerekből sikeres felnőtt? Nemezléghajós módszer

Így hogy felneveltem két gyereket, elmondhatom hogy van tapasztalatom a gyereknevelésben és  azt is elmondhatom hogy a mai ésszel és tapasztalattal teljesen másképpen csinálnám, máshová helyezném a hangsúlyt, 

Kezdetektől arra figyelnék hogy pozitív megerősítésekkel sikeres, magabiztos felnőttet neveljek a gyermekeimből. Sajnos elkövettem én is azt a hibát hogy nem arra koncentráltam amit jól csináltak, hanem azt próbáltam kijavítani amit szerintem rosszul tettek.Mentségemre és minden szülő mentségére legyen mondva azért nem könnyű megfelelni a kihívásoknak! Hiszen még csak a pocakban van a baba, mikor már a terhes tanácsadáson azon versengenek a kismamák kinek a gyermeke mozdult meg először. Aztán mikor megszületett a baba a verseny folytatódik, az én gyerekemnek már kibújt az első foga, az enyém már mászik, már felállt stb. Óhatatlanul belekerülünk egy helyzetben amiben próbáljuk hajtani a gyereket és közben frusztráljuk magunkat hogy az enyémnek még nem jött ki egy  foga sem , még csak kúszik és nem mászik stb. Pedig mindezt el kellene engedni, külső befolyás nélkül csak a gyermekre koncentrálni.

Ha visszaforgathatnám az idő kerekét akkor bevezetném azt a módszert amit akkor találtam ki amikor  nemezeléssel kezdtem foglalkozni és először megfogalmazódott bennem hogy nemez léghajókat készítek. A módszer a következő: Készítsetek lufi segítségével finom gyapjúból nemezléghajót! Esténként a meseolvasás előtt kérdezd meg a gyermekedet mi sikerült neki aznap? Nem feltétlenül kell nagy  dolgokra gondolni, a cél az hogy az egészen apró siker is legyen felismerve és kiemelve! Ha nem tudja a választ beszéljétek át a napját keressétek meg mi sikerült, amikor ezt megbeszéltétek, írjátok fel egy kis papírra  ( pl. elraktam a kockákat a helyükre, vagy bekötöttem a cipőmet stb)és tegyétek bele egy nemezléghajó kosarába, ami éjszaka elrepíti ezt a sikert a Sikerek Földjére, ott összegyűjtik a Sikermanók és felnőtt korban visszaadják majd. Ezzel a módszerrel nemcsak közelebb fogtok egymáshoz kerülni, jobban megnyílik gyermeked, hanem észrevétlenül elkezd a sikerekre koncentrálni, hogy legyen mit a papírra írni és a manóknak küldeni. Ezáltal nem a kudarcai, hanem a sikerei fognak előtérbe kerülni, megváltoztatva az egész élethez való hozzáállását, és későbbi felnőtt életében is ebben a szellemben fog élni. 

Remélem sikerült egy ötletet adni hogy gyermeked gyermekkora szebb, jobb, sikeresebb legyen!

Nemezléghajó készítéséhez finom gyapjút találsz webshopomban. https://nemezsziget.hu/termek/barackszinu-szalaggyapju/Gyere válogass a színek között!

Tűnemez kisegér a kapitánya ennek a lnemez léghajónak
Fújjatok fel egy közepes méretű lufit, vizezzétek be és vékony tépésekkel borítsátok be gyapjúval
Nemezeljétek össze a gyapjút
Sablon segítségével készítsétek el a hajót, és az összekötő zsinórokat.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.