Nemezelés gyerekekkel-avagy fajátékot nem tudsz otthon készíteni, de nemezjátékot a gyerekkel igen!

színtanító társasjáték
nemez játszószőnyeg medvével, sünikkel

A gyermekeink  a legféltettebb kincseink, Róluk szól az egész életünk, értük aggódunk, velük sírunk és nevetünk,  Gondosan választjuk ki még születésük előtt milyen anyagokkal dekoráljuk a szobájukat, milyen anyagból készült játékot adunk majd kezecskéjükbe. 

Fontos hogy természetes, környezetbarát, lehetőleg öko alapanyagból készült tárgyakkal vegyük őket körül, hiszen életük első pár éve meghatározó lesz egész felnőtt életükre. Ezért is olyan felkapottak manapság a fából készült dekorációk, játékok. 

Azonban nemcsak a fa szolgálhat alapul a gyerekszoba környezetbarát dekorálásban hanem a mostanában méltatlanul mellőzött gyapjú is. Egy fa dekornak, vagy játéknak sose lesz olyan selymesen, meleg, megnyugtató textúrája mint gyapjúnak. A gyapjút ma már a modern technológiának és a szuper juhfajtáknak köszönhetően nagyon finom minőségben tudják feldolgozni, az alacsony micronszámú gyapjak nem fognak allergiás reakciót okozni és nem szúrnak, böknek.. Ellenkezőleg, mesés nemeztárgyként a tapintásuk puha, selymes, mint egy plüssmackóé.

Tűnemez mackó

Hiába van fa alapanyagod egy fa játékot valószínűleg nem tudsz otthon mindenféle drága szerszámok, kosz és zaj nélkül elkészíteni. Egy gyapjú játék elkészítéséhez viszont a gyapjún és az esetleges nemezelőtűn kívűl, mindent megtalálsz otthonodba. Biztos van meleg és hideg víz, szappan, akár  a tusfürdő amivel a gyerekek mosakodnak, egy-két  törölköző, függönydarab, esetleg buborékos fólia. Ezért könnyen tudtok nemez játékot készíteni együtt a gyerekekkel.

vizes nemez kellékek

A nemez játék készítés közösen a gyerekekkel egy olyan varázslatos program lesz , aminek emlékét, hangulatát felnőttkorában is szívesen idézi majd fel. Örömmel rakják majd a gyapjút, hisz az olyan mókás, aztán pancsolni, vizezni és közösen gyúrni  anyával mint ahogy a pogácsát gyúrtátok a konyhában az is jó móka. Az elkészített játékkal pedig még jobb lesz a játék hiszen az ő kis keze munkája is benne van. Készíthettek játszószőnyeget, nemez színtanító társasjátékot, de vizes nemez játékfigurát is.  

Youtube video játszószőnyeg készítése:https://www.youtube.com/watch?v=2X9b9YwholI&t=115s

nemez játszószőnyeg horgászó tűnemez manóval, medvével
színtanító nemez társasjáték tűnemez kiskacsákkal, nemez golyókkal
nemez játszószőnyeg és tároló, tűnemez tündérekkel

A tűnemez technikát én 10 éves kortól ajánlom, mivel a nemezelőtű sérülést okozhat. Ezért a kisebb gyerkekkel készülhet közösen a játszószőnyeg, a nagyobb gyerekek pedig el tudják készíteni rá a figurákat. A tűnemezeléshez szükség lesz legalább két nemezelőtűre egy vékonyra és egy erősre, esetleg zseníliadrótra, és egy nemezalátétre, ami lehet egy vastagabb szivacs, hungarocell, de kaphatóak nemezelőalátétek, pl itt a shopban is tudsz vásárolni szivacs vagy zsákvászon nemezalátétet.

Sok közös élményt, vidám alkotást kívánok! Ha van kedved oszd meg velünk hogy ti mit készítettek együtt!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.