Workshoptól a webshopig

Neked mi volt a gyerekkori álmod? Mi szerettél volna lenni ha felnősz? Orvos, énekes,..?

Varga Péterné Timi vagyok, Sopronban élek a családommal, asszisztensként dolgozok és én mindig tanítani szerettem volna. Sokáig kerestem a lehetőséget, de sajnos hosszú évekig nem sikerült olyan témát találnom ami igazán közel állt hozzám. Aztán 4 évvel ezelőtt találkoztam a hobbi workshopokkal és azonnal megtetszett az ötlet. Gondoltam itt a lehetőség végre megvalósíthatom az álmom. Valami különlegesre vágytam, nem akartam a szokásos kötés-horgolás-varrást, ezért sokféle kézműves technikát kipróbáltam, mire ráakadtam a nemezelésre. Azonnal tudtam hogy ez az! Ezt szeretném megtanulni és megtanítani.

Imádtam a gyapjú illatát, millió színárnyalatát, a könnyű kezelhetőségét. Nagy energiával vetettem bele magam a tanulásba. Megismertem a gyapjút mint alapanyagot, megtanultam hogyan tudom formálni. Készítettem számtalan tűnemez figurát, vizes nemez játékot, dekorációt, használati tárgyat.

Végül elérkezett az idő hogy a megszerzett tapasztalatot, tudást megosszam veletek.
Fantasztikus érzés és élmény volt az első workshopom amin egy kis mackót készítettünk el.

Sajnos hamar vége lett az örömnek. A vírushelyzet miatt nem volt lehetőség workshopokat tartani. Sok álmatlan éjszaka után elhatároztam hogy nem adom fel! Először csak az online oktatás ötlete érlelődött meg bennem, majd kibővítettem alkotócsomagokra. Ebből a két termékből született meg a webshop ötlete, de úgy gondoltam ha már webshop akkor megmutatom nektek az alapanyagokat is olyan szemszögből ahogy a nemezelés technikájához szükséges.

Hiszen ahogy Gombóc Artúrnak is sokféle csokoládéja, úgy a gyapjúnak is sokféle fajtája, minősége van. Így minden gyapjúból más és más alkotás születhet. Van olyan gyapjú ami egy kicsit rusztikusabb az jó diótárolónak és van olyan ami selymesen pihe-puha, olyan amiből tökéletes babacipő születhet.

Remélem sikerül átadnom az alkotás örömét, a gyapjú szeretetét, és a technika ismeretét. Ha kezdő nemezelő vagy akkor szívből ajánlom az alkotócsomagokat, hiszen azokban minden szükséges eszközt és alapanyagot megtalálsz ami az első nemez alkotásodhoz szükséges. Természetesen végig segítek Neked itt, vagy messenger üzenetben nyugodtan kérdezhetsz ha elakadnál bármiben, de youtube videóimból és blogbejegyzéseimből is tudsz majd tanulni.

Ha már találkoztál a technikával akkor letölthető PDF mintákból tudod a tudásod bővíteni, de alapanyagokat és eszközöket is tudsz vásárolni a shopban.

Örülök hogy itt vagy és érdeklődsz a gyapjú és a nemezelés technikája iránt! Jó nézelődést, örömteli vásárlást kívánok és üzenem Neked , hogy soha ne add fel az álmaidat!