Hogyan alakíts ki évszakasztalt- négy évszak gyapjútündérrel?

Négy évszak, gyapjútündérekkel-nemez sziget

Bevallom, én nem is hallottam az évszakasztalokról mielőtt el nem kezdtem keresni ötletetek a Pinteresten arról, hogy hogyan lehetne az általam készített négy évszak tűnemez gyapjútündért elhelyezni. Utánaolvastam a témának, sől elhatároztam, hogy én is készítek egyet. Bátran álljatok ti is neki a gyerekekkel egy ilyen asztal öszeéllításának, remek móka és jó fejlődési lehetőség számukra.

Gyapjútündérek-most online el tudod készíteni velem a saját tündéreidet https://nemezsziget.hu/termek/online-nemez-klub-timivel-tunemez-negy-evszak-tunder/

Négy évszak gyapjútündér-Nemez Sziget

De mi is az az évszakasztal és mire jó?

A természetasztalok vagy évszak asztalok szép kiegészítői az otthonodnak, csoportszobának, vagy az osztályteremnek. Elsősorban a Waldorf, Montessori oktatásban használják .

Évszak asztalt készíthetsz egy asztalon, vagy natúr polcon, fatálcán, de láttam emeletes süteményes tálcán is kialakítva. A lényeg hogy a természetet vagy az évszakot reprezentáló természetes tárgyak díszítsék, ezek segítségével alakítsd ki.

ötlet Pinterestről évszak asztal készítéshez

A célja az, hogy az óvodások, és kisiskolás korú gyerekek kapcsolatba kerüljenek a évszakasztalon elhelyezett természeti tárgyakkal és jelenetekkel. Ez a kapcsolat elősegítheti a belső kapcsolatot a természeti világ elemeivel és ritmusaival.

A gyerekekkel együtt gyűjtsétek be az asztal játék és díszítőelemeit! Például ha kint sétáltok, alaposan nézzetek körül, keressetek olyan növényeket, tárgyakat amik beillesztehtőek az évszakba, vagy a témába amit választottatok.
A gyerekek szeretnek gyönyörű természeti tárgyakat gyűjteni, és gyakran büszkék arra, hogy otthonuk különleges helyén kiállítják őket. Akár történeteket is kialakíthattok az évszakasztalon az évszaknak megfelelően. Játszanak vele, de tartsák is szentnek és különlegesnek a teret.

Videóban megmutatom hogy hogyan készítettem el a négy évszak tündér segítségével életem első évszakasztalát.

Írd meg hozzászólásban ha hasznosank találtad a bejegyzést és kedvet kaptál, hogy elkészítesd saját asztalodat!

Nézz körül a Nemez Sziget webshopban, mert sok különleges gyapjú szereplőt talász az évszakasztalodra!https://nemezsziget.hu/termekkategoria/kesz_nemez_termekek/

Ha szeretnéd saját magad elkészíteni a gyapjú szereplőket, akkor gyapjút és alkotócsomagokat találsz a Nemez Sziget webshopban https://nemezsziget.hu/termekkategoria/gyapju/

Ha szívesen fogadnád a tűnemez tündérek elkészítésében a segítséget akkor 2023. feb.15- ig csatlakozhatsz az online nemez klubba, ahol most négy kis tündérkét fogunk elkészíteni. https://nemezsziget.hu/termek/online-nemez-klub-timivel-tunemez-negy-evszak-tunder/

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.